- Kategorie
-
Wina i nalewki lecznicze w.2014


Symbol:
9788372777195
23,72 zł
0,00 zł
Realizacja | 3-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 16,00 zł |
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788372777195 |
EAN | 9788372777195 |
Nasze spiżarnie, a może i nawet piwnice kryją wiele przepisów na wyśmienite nalewki i wina domowe. Z reguły są to przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Innym razem są to eksperymenty domowników. Hobby wytwarzania niepowtarzalnych win i nalewek. Wino z porzeczek,czereśni, wiśni, nalewka z orzechówka i wiele innych przysmaków.
A może wino z pieprzu lub z korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? Czy to jest możliwe? Oczywiście! Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają owocom, ziołom i korzennym przyprawom, można się nie tylko delektować, ale i łagodzić wiele dolegliwości. Przyprawy ziołowe są bowiem nieocenione we wspomaganiu leczenia różnych schorzeń oraz w ich profilaktyce. Są one skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dlatego warto je wykorzystać, przyrządzając pokrzepiające, wzmacniające, uzdrawiające duszę i ciało wina, nalewki, a także oleje i octy. Barbara Jakimowicz-Klein podaje w swojej książce nie tylko receptury łatwych do wykonania domowym sposobem wyśmienitych trunków, ale i proste przepisy na ziołowe oleje i octy, podnoszące walory zdrowotne potraw, do których są dodawane. A zatem... Na zdrowie!
A może wino z pieprzu lub z korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? Czy to jest możliwe? Oczywiście! Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczają owocom, ziołom i korzennym przyprawom, można się nie tylko delektować, ale i łagodzić wiele dolegliwości. Przyprawy ziołowe są bowiem nieocenione we wspomaganiu leczenia różnych schorzeń oraz w ich profilaktyce. Są one skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dlatego warto je wykorzystać, przyrządzając pokrzepiające, wzmacniające, uzdrawiające duszę i ciało wina, nalewki, a także oleje i octy. Barbara Jakimowicz-Klein podaje w swojej książce nie tylko receptury łatwych do wykonania domowym sposobem wyśmienitych trunków, ale i proste przepisy na ziołowe oleje i octy, podnoszące walory zdrowotne potraw, do których są dodawane. A zatem... Na zdrowie!
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Wydawcy